fbpx
Autóriasztók, indításgátlók

A Volf 4 komplett gépjárművédelmi rendszer, mely teljeskörű biztonságot nyújt autója számára.

 

 

Elérhető funciók:

 

– Rablásgátlás
– Riasztó
– GSM elérés
– GPS nyomkövetés

 

Azonosítási lehetőségek:

 

– Tasztatúra
– Kártya
– Mobiltelefon (Bluetooth)
– Gyári nyomógombok

 

Beszerelése CAN BUS-os és analóg autókba egyaránt lehetséges. Amennyiben rendelkezésre áll, a jármű saját gyári távirányítóját használja. Belső áramforrást tartalmaz, így ha lekötik az autó saját akkumulátorát, nem szakad meg a kapcsolat a járművel és egészen lemerüléséig (pár órás időtartam) továbbra is elérhető marad. Szerviz mód állítható tasztatúráról vagy SMS-ben. Ráköthető kiegészítők az ultrahang és emelésérzékelő.

 

Ára:

Rablásgátlás

 

A készülék kódot fog kérni opcionálisan távirányitós nyitásra vagy ajtónyitásra vagy gyújtás ráadásra. Amennyiben nem történik azonosítás, riasztani fog. Amennyiben járó motornál kinyitják a vezető oldali ajtót, ismét szükséges megadni a kódot, ezzel lesz biztosítva az autó az úgynevezett „kirángatásos” módszer ellen, amikoris menet közben próbálják meg a jármű tulajdonosát eltávolítani kocsijából.

 

Riasztó

 

Amennyiben semmilyen módon nincs azonosítás, viszont ajtónyitás történik, a készülék riasztásba kezd. Ez jelentheti a kürt és a szirénák hangjelzését és az irányjelzők villogását.

 

GSM elérés

 

GSM eléréshez a készülék tartalmaz egy telefonmodult. Ebbe szükséges egy normál méretű SIM kártya behelyezése, hogy biztosítsa a GSM kapcsolatot. A SIM kártyát az ügyfél hozza. Bármelyik szolgáltató kártyája használható.

 

Telefonmodul 3D nézet

 

Riasztás esetén a készülék felhívja az autó tulajdonosát és SMS-t is küld. Emellett heti rendszerességgel küld egy úgynevezett „bejelentkező” SMS-t, mely tartalmazza, hogy a riasztó engedélyezve van-e, az ajtók nyitva vannak-e, gyújtás rá van-e adva valamint a jármű akkumulátorának feszültségi szintjét. Távolról leállítható az autó, különböző beállításokat is lehet rá küldeni.

 

GPS nyomkövetés

 

A GPS pozíció elérhető SMS-ben.

 

Amennyiben az ügyfél igényli, lehet kérni folyamatos követést, így nyomon követhető az autó weboldalon keresztül, illetve Androidos alkalmazásban. Ez a szolgáltatás feláras, 20 000 Ft egy évre.

 

Weboldal

 

A weboldalon látható az autó aktuális pozíciója, vissza lehet szűrni dátum szerint az addig megtett utakra. Menetlevelet lehet lekérni és letölteni. Egyszerre akár több gépjármű is nyomon követhető.

 

Nyomkövető weboldal

 

Android alkalmazás

 

Az applikáció mutatja a jármű jelenlegi tartózkodási helyét és az oda vezető utat.

 

Android alkalmazás

A Volf 4 készülékhez több azonosítási lehetőség közül lehet választani, vagy ezek akár kombinálhatóak is.

 

Tasztatúra

 

Minden készülékhez fixen jár, a szerelő az autó belsejében helyezi el látható vagy eldugott helyre (pl. kesztyűtartó) igény szerint. Érintésérzékeny, kapacitív. Az ügyfél által szabadon megváltoztatható négy számjegyű kódot (PIN kód) kell rajta beütni kettős kereszttel az azonosításhoz. Van továbbá egy PUK kód, arra az esetre, ha a kocsi tulajdonosa elfelejtené a négyjegyű kódját. Ezt minden esetben egy lezárt borítékban kapja meg a jármű átadásakor.

 

Tasztatúra

 

 

Kártya

 

2,4 Gigahertzes, mozgásérzékelős, hogy az elem élettartama hosszabb legyen. Hatótávolsága maximum 2-3 méter, ezen belül érzékeli a készülék.

 

Kártya belseje

 

Mobiltelefon (Bluetooth)

 

Minden mobiltelefon, amelyikben van Bluetooth, rendelkezik egy egyedi Bluetooth azonosítóval. Ezt használja a készülék. A csipogó hangjelzés alatt ellenőrzi, hogy a közelben van-e az előzőleg elmentett Bluetooth azonosítójú telefon. Fontos megjegyezni, hogy bekapcsolt Bluetooth kapcsolat szükséges a használathoz.

 

Bluetooth azonosítás mobillal

 

Gyári nyomógombok

 

Az ügyfél kérheti a gyári nyomógombok által történő azonosítás beállítását is. Ezt jellemzően a kormánygombokkal szokták igénybe venni.

 

Kormánygombok