fbpx

Motoroptimalizálás

 

 25% kedvezmény

 

2023. Július 21.-ig

 

motoroptimalizálásra és chiptuningra!

 

Szívó motorokra 20%!

 

A motoroptimalizálás fontos és
jelentős hatása a teljesítmény
és a
nyomaték növekedése mellett a

 

8-15%-os
üzemanyag fogyasztáscsökkenés

 

minden típusú járműnél mérhető!
Nagyon rövid idő alatt megtérül a befektetés!

 

Akár 1-2 hónap alatt!

navilemez_magictuning

 

2023-es Navigációk,

frissitések:

 

Audi, BMW, Mercedes, VW

 
Új autópályaszakaszokkal, teljes
Magyarország és Európa lefedettség!

Audi MMI Carplay és Androidauto aktiválás!

 

További részletek ITT

Szerviz célokra ki tudjuk kapcsolni az ADBLUE vagy a részecskeszűrő ( DPF, FAP ) működését, vagy a katalizátor ellenőrzését, vagy az EGR szelep működését vagy valamely hibakódot a motorvezérlőben.

Július 22-től Augusztus 7.-ig szabadság miatt zárva leszünk, sűrgős esetben hívja a: +36209235533

Minden 2004 és 2023 közötti Toyota és Lexus modell már tuningolható!

Amióta autót vezetünk lételemünk a sebesség. A gyártók törekednek arra a tervezésnél, hogy a motorok egyedi beszabályzás nélkül is jól működjenek. Mi ezeket a beállításokat chiptuninggal finomítjuk a gyárilag megengedett határértékeken belül. Ez a finombeállítás a fogyasztást kedvezően befolyásolja mivel a kisebb fordulatszámon is már jelentkezik a megnövekedett nyomaték és teljesítmény. Mindent egybevetve a chiptuning növeli az autó teljesítményét, nyomatékát és csökkenti annak fogyasztását, viszont ennek ellenére sem csökken a motor élettartama.

 

A fő kérdés melyet minden ügyfél feltesz, hogy a gyár miért nem chiptuning-al árulja az autókat, miért nem használja ki a gyár ezt a lehetőséget, hogy nővelje a motorok teljesitményét.
A válasz nagyon egyszerű, kihasználja a lehetőséget, de 2-3 évente ad ki egy módositást a motorokra, legtöbbször apró változások az alkatrészekben, és a motorvezérlő programjának módositásával éri el az „új” motor nagyobb teljesitményét, természetesen drágábban árulják az előző motorverzióhoz képest akár sok százezer forinttal.

 

A fentiek megfigyelhetőek minden autómárkánál, példaként emliteném a VW csoport 1.9 TDI motorját, melyet 7 verzióban adtak ki több mint 15 év alatt.

 

Sosem adnak ki olyan motort ami tartalék nélkül, csúcsra van tervezve, mindig nagy tartalékkal adják ki a motorokat, hogy a különböző vezetési stílusoknak is megfeleljen hosszú időn keresztül.
A motoroptimalizálással a tartalékot használjuk ki, de természetesen ennek csak tört részét, hogy a motor élettartama ne változzon.

 

A motor működésért a motorvezérlő a felelős, általánosan használt nevén ECU (electronic control unit), az egy mikroszámítógép ami a motoron lévő érzékelőkből és az autó többi elektronikájából érkező adatoknak/jeleknek megfelelően vezérli a motort, pontosabban az injektorokat, turbót stb.. Az ECU-ban lévő vezérlőprogramot módosítjuk a motoroptimalizálás során, az igényeknek és lehetőségeknek megfelelően.

 

Az motoroptimalizálás után autónk:

 

  • jobban gyorsul, nyomatékosabb
  • rugalmasabb, kevesebbet kell váltanunk
  • nem kell visszaváltani emelkedőn
  • alacsonyabb fordulatszámról húz, nem kell pörgetni a motort
  • turbólyuk effektus csökken/eltűnik

 

fogyasztás csökken 5-15%-al (a tehergépjárművek többnyire ezért kérik a motoroptimalizálást), az erősebb motor a változatlan tömeget könnyebben mozgatja, kisebb terhelésen jár a motor, így fogyasztása javul

 

ami nem változik:

 

  • az összes azonosító és hibakód változatlanul kiolvasható a szervizben
  • semmilyen hibakódot nem okoz a beavatkozás
  • a motorvezérlő frissíthető a szervizben

 

Sok „tuningműhellyel” ellentétben a kiolvasott tartalmat nem küldjük sehova, mert a szaktudás, a 25 év tapasztalata és a legfejlettebb eszközök segítségével lehetőség van arra, hogy a megrendelő igényei szerint minden program helyben készüljön!

 

Vagyis pontosan tudjuk, hogy mi kerül az Ön autójába!
Bővebb információ a technológia oldalon található.
Autó Chiptuning
Kamion Chiptuning
Busz Chiptuning
Munkagép, Traktor Chiptuning
Traffipax Védelem